Betaalmogelijkheden

Een duidelijk overzicht van alle betaalopties


  • Deze mogelijkheden gelden voor zowel de premie als het eigen risico
  • Wilt u geen omkijken hebben naar uw betalingen? Kies dan voor automatische incasso
  • Pas uw betaalwijze eenvoudig aan in de beveiligde omgeving van MijnDSW

De betaalmethodes van DSW

Automatische incasso

Als u via automatische incasso betaalt, dan incasseren wij uw zorgpremie en eigen risico van uw bankrekening. In de eerste week van de nieuwe betaaltermijn (maand, kwartaal, halfjaar of jaar) wordt de premie geïncasseerd. Na een niet uitgevoerde incasso wordt er een betaalverzoek toegestuurd (zie hieronder beschreven). 

Wanneer u zich vlak voor 31 december, of begin januari bij DSW Zorgverzekeraar heeft aangemeld als nieuwe verzekerde (per 1 januari), vindt de eerste automatische incasso mogelijk iets later plaats. Dit heeft te maken met het later inregelen van uw aanmelding in ons systeem. De eerste automatische incasso zal dan naar begin februari verschoven worden. Als u gekozen heeft voor een maandelijkse incasso, moet u er rekening mee houden dat de maanden januari én februari in één keer geïncasseerd zullen worden. Maar ook wanneer u ná 1 januari nog een wijziging doorgevoerd heeft (bijvoorbeeld uw vrijwillig eigen risico) die invloed zal hebben op het premiebedrag, zal dit in februari verrekend worden met de premie.


Hieronder vindt u een schema van de incassodata in 2018:


  • De jaarbetaling vindt plaats in januari
  • De halfjaarbetaling vindt plaats in januari en juli
  • De kwartaalbetaling vindt plaats in januari, april, juli en oktober

Als wij uw premie voor de eerste keer incasseren dan kan het enkele dagen later zijn.

Betaalmail

U krijgt een e-mail met een betaalverzoek. In die e-mail wordt de link meegegeven "Betaal nu via iDeal". Klikt u op deze link dan kunt u via iDeal betalen. 

Betaalverzoek 

In dit geval ontvangt u een brief met een betaalverzoek. Hierin staat het totaalbedrag en het verzoek dit aan ons over te maken onder vermelding van het betalingskenmerk. Op basis van uw correspondentievoorkeur wordt dit digitaal of per post verzonden.

Acceptgirokaart

Als uw betaalwijze op acceptgiro staat, ontvangt u aan het begin van uw betaaltermijn (maand, kwartaal,halfjaar of jaar) een acceptgiro. De uiterste betaaldatum staat vermeld op de nota. Uw eigen risico nota ontvangt u ook per acceptgiro, zodra u zorgkosten heeft gemaakt.


Correspondentievoorkeur

Per 1 juli 2016 geldt: als u een digitale correspondentievoorkeur heeft, ontvangt u geen papieren acceptgirokaart meer per post. Dit geldt voor zowel de premie als het eigen risico.

Betalingskorting

Verzekerden moeten de premie voor de basisverzekering (en ook voor de aanvullende verzekering) maandelijks bij vooruitbetaling voldoen. Wilt u een langere periode vooruit betalen, dan krijgt u korting. Ook wanneer u kiest voor een vrijwillig eigen risico resulteert dit in korting op uw premie. Meer informatie vindt u op de pagina over de basisverzekering.

Zelf overmaken?

Wilt u zelf een betaling doen via internetbankieren? Vul dan het juiste betaalkenmerk in. Het IBAN nummer van DSW Zorgverzekeraar is NL11RABO0343685310.

Naar boven