Grote donatie aan Stichting Vlinderkind na het afscheid van Chris Oomen

vrijdag 28 juni 2019

‘De ergste aandoening waar je nog nooit van hebt gehoord’, zo wordt de vooralsnog ongeneeslijke ‘Vlinderziekte’ (Epidermolysis Bullosa/ EB) omschreven. Bij mensen met deze ziekte is de huid net zo kwetsbaar als de vleugels van een vlinder. Het afscheid van Chris Oomen heeft een enorme donatie aan Stichting Vlinderkind opgeleverd, die genezingsmogelijkheden onderzoekt. Op de uitnodiging gaf Oomen aan cadeaus niet op prijs te stellen, maar een bijdrage aan Stichting Vlinderkind bijzonder te waarderen.

Maandag was Vlinderkind op bezoek om de cheque in ontvangst te nemen. ‘Ik heb slecht nieuws voor u’, zei de fondsenwerver tegen Oomen, die had beloofd het bedrag nog te verdubbelen.

‘Er is maar liefst € 46.268,60 opgehaald.’ Oomen verdubbelde dat bedrag graag en schreef € 92.537,20 op de cheque.

Shivan (25) lijdt aan deze ziekte en is ambitieus als het gaat om genereren van bekendheid voor deze heftige aandoening. Hij nam samen met voorzitter Jack van Zijp de cheque in ontvangst. ‘Een uniek hoog bedrag’, aldus Van Zijp.

De onbekendheid in combinatie met de ernst van de ziekte was de motivatie om voor deze stichting te kiezen. Oomen wil iedereen die heeft gedoneerd bedanken: “Uit het enorme bedrag blijkt dat als mensen eenmaal bekend raken met deze verschrikkelijke ziekte, ze met veel sympathie doneren.”

Vlinderkind kort en krachtig in beeld
Let op: Beelden kunnen schokkend zijn.