Zorgkosten in het buitenland

Gaat u binnenkort op vakantie in het buitenland? Of blijft u voor langere tijd weg voor werk of studie? Dan is het goed om te weten hoe uw verzekering voor buitenlandse zorgkosten is geregeld en wat DSW Zorgverzekeraar voor u kan betekenen.

Kort verblijf in het buitenland

We spreken over een kort verblijf wanneer u korter dan één jaar in het buitenland verblijft. Dan gaat het om een vakantie in het buitenland, maar ook om een in het buitenland geplande ziekenhuisopname en behandeling van een bestaande aandoening. Een second opinion valt hier ook onder.

Wanneer u op vakantie gaat is een aanvullende verzekering of reisverzekering sterk aan te raden, voor bijvoorbeeld spoedeisende tandartskosten of hulp van de SOS International. Deze vergoedingen zijn namelijk niet opgenomen in de basisverzekering. 

Lees meer over een kort verblijf in het buitenland.

Lang verblijf in het buitenland

Wanneer u in het buitenland gaat wonen (dit gaat om een verblijf van langer dan een jaar), werken of studeren, gelden er andere regels. Ook zijn er aparte regels voor gedetacheerden en gepensioneerden die in het buitenland wonen of buitenlanders die juist in Nederland komen werken en/of wonen.

Lees meer over een lang verblijf in het buitenland.

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen over reizen en verblijf in het buitenland.