Basisverzekering

Bent u wel eens onder behandeling geweest bij de specialist in het ziekenhuis? Of gaat u soms naar de huisarts voor een consult? Vanuit de basisverzekering bent u verzekerd voor deze medisch noodzakelijke zorg, zoals spoedeisende hulp, ziekenhuis- en huisartsenzorg. De basisverzekering is verplicht voor iedereen die in Nederland woont of werkt. Iedereen betaalt hiervoor bij ons dezelfde premie: in 2019 €112 (in 2018: €107,50) per maand (€1.344 per jaar).

  • Iedereen wordt geaccepteerd, ongeacht leeftijd of gezondheid
  • Iedereen betaalt dezelfde premie: geen collectiviteitskorting
  • Een hoger vrijwillig eigen risico voor premiekorting is mogelijk
  • De zorgverzekering is een combinatiepolis met vrije zorgkeuze
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd

Vergoeding basisverzekering 2019

Bekijk de volledige lijst met vergoedingen of bekijk onze aanvullende verzekeringen. Wilt u weten wat er precies is gewijzigd in de zorgverzekering in 2019?  Ga dan naar de pagina 'wijzigingen 2019'

Polisvoorwaarden

Voor vergoeding vanuit de basisverzekering moet u voldoen aan de polisvoorwaarden 2018 en de polisvoorwaarden 2019 (onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse Zorgautoriteit).

We bieden u vrije zorgkeuze

Onze zorgverzekering is in 2019 een combinatiepolis. Met een combinatiepolis bent u vrij in de keuze van een zorgverlener en heeft u de voordelen van gecontracteerde zorg. Om de zorg voor verzekerden goed en betaalbaar te houden en daarnaast de keuzevrijheid van onze verzekerden te garanderen, maken wij met zoveel mogelijk zorgverleners afspraken over de kwaliteit en prijs. DSW heeft met bijna alle zorgverleners een overeenkomst maar in ieder geval met alle ziekenhuizen en grote instellingen. Als een ziekenhuis of instelling aangeeft nog met ons in onderhandeling te zijn, dan krijgt u uw zorg toch volledig vergoed.

In het enkele geval dat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, vergoeden wij alsnog een redelijk tarief. Lees meer over de vergoeding van niet-gecontracteerde zorgverleners.

Combinatiepolis

Hoe onze premie is opgebouwd

De premie voor 2019 bedraagt € 1.344 per jaar (€ 112 per maand). Onze premie is voor iedereen gelijk, u betaalt dus niet voor de korting van anderen. Wilt u voor een langere periode vooruit betalen, dan krijgt u korting. Kiest u daarnaast voor een vrijwillig eigen risico bovenop het verplicht eigen risico van € 375 in 2019 (hetzelfde bedrag als in 2018), dan betaalt u ook minder premie per maand.

Wilt u meer weten over de opbouw van onze premie? Lees dan onze uitleg over de premie. Of lees meer over de premiekorting.

2019: DSW legt de premieopbouw uit

Veelgestelde vragen